Hva er vel ikke mer spennende for barn enn å ligge ute i telt ? 

Tro meg, barna elsker det. Billig er det også. Og om du ikke har utstyr, spør venner og bekjente om å låne. Det er ikke mange som bruker telt, stormkjøkken og soveposer selv hele sommerferien.

Jeg kan anbefale dere som ikke er så erfarne å slå leir ved en DNT turisthytte. Her kan du finne priser. Disse teltplassene er tilrettelagte, og dere kan benytte hyttens fasiliteter om dere ønsker.

Teltplasser finner dere overalt i fjellheimen. Selv vil jeg anbefale Rondane. En av de fineste hyttene jeg vet er Bjørnhollia i Rondane. Naturen rundt er særdelse frodig og vakker. Det er mange fine dagsturer fra Bjørnhollia som passer perfekt for familier med barn.

Turforslag:

Hvordan kommer jeg dit: (sjekk linker for å finne busstider)

For å komme til Bjørnhollia kan man enten kjøre selv og parkere på Straumbu i Atnadalen, eller ta toget til Ringebu, og lokal buss eller taxi til Straumbu. Fra Straumbu er det ca 2-3 timer å gå inn til Bjørnhollia.

Om dere ikke vil ligge på samme plass flere dager, kan dere ta beina fatt og gå  videre til Rondvassbu. Turen er ca 13 km og tar 4-5 timer. Fra Rondvassbu er det ca 2 timer å gå til Spranget, der det går lokal buss ned til Otta.

Utstyr for telt tur:

Pakkeliste for turen finner du på den generelle pakkelisten på mine beste tips

Mat:

Pakk gjerne inn mat i aluminiumsfolie, pannekakerøre på termos/flaske, eller forberede maten på andre måter før turen. Da blir det mye lettere å tilberede den på fjellet.