OM EVA

Hei, jeg heter Eva Strand og er Fjellentusiast!

Fjellentusiasten er skapt for at vanlige mennesker skal komme seg på tur, med rett kunnskap, etter rette forutsetninger, med rett bekledning og utstyr i en passe tung sekk og med en herlig opplevelse på veien.

Det er min overbevisning at alle kan få det bra på tur, man trenger bare litt kunnskap og erfaring før man legger ut på drømmeturen. Da vil den nemlig bli til den drømmen du har båret på, og ikke et langt og pinsomt mareritt som gjør at du aldri mer setter foten din i den norske fjellheimen igjen.

Og hvorfor brenner jeg for å få med deg på tur?

Jeg må nok ta deg med helt tilbake til barndommen min for å svare på det. Jeg kan ennå fornemme lukten av våt skog, granbar, myrvann og svette sokker i bilen hjem fra tur da jeg var liten.

Faren min tok søsknene mine og meg, ja gjerne hele nabolaget med ut på tur I skogen da vi var små. Vi gikk orientering, plukket bær og sopp.

I feriene var vi på fjellet. Vi gikk og vi gikk på den ene fjelltoppen etter den andre, sommer som vinter.

Jeg var 14 år da jeg var med min far Turlederen på min første DNT fellestur i Femundsmarka. Etter det var jeg solgt. Lykken var derfor komplett da jeg selv ble turleder for DNT i en alder av 17 år, den yngste turlederen noensinne.

Etter det har jeg utdannet meg med kurs og sertifiseringer, krysset de fleste vidder og fjellområder Øst i Norge, ja i utlandet med. Jeg har bodd på Kikkutstua i Nordmarka, Finse på Hardangervidda, drevet Bøvertun Fjellstuggu i Bøverdalen og bodd på Grotli.

Jeg har opplevd det beste og det verste av det å være på tur. De beste solskinnsdager, snøstormer, orientert meg etter kart og kompass i tåkeheimen, gravd meg ned I tide, blitt lett etter, hatt med mennesker som har skadet seg stygt, utmattede mennesker, uvettige mennesker, syke mennesker, men mest av alt hyggelige og sprudlende mennesker.

Disse opplevelsene har resultert I mitt engasjement for å få mennesker trygt ut på tur.

Å være med Fjellentusiasten på tur er noe som passer for alle som har et ønske om å komme seg ut på tur med høy læringsfaktor, noen utfordringer og mye kos.

På Bekkestua Senter i Bærum kan du også komme innom min butikk for en frilufts prat, et kurs, en temakveld, for å leie utstyr, oppgradere utstyr eller ta en kaffeprat i sofaen vår.

Ellers kan du finne Hengekøye Skolen og mange andre nyttige tips og inspirasjon på min nettside og Instagram konto.

nettbutikken kan du kjøpe utstyr som er prøvd ut av noen som har vært på tur før. Du skal aldri være redd for at utstyret som selges her ikke er gått god for av Fjellentusiasten eller andre turglade mennesker. Siden du har tatt deg tiden til å lese om Fjellentusiasten gir jeg deg gratis frakt på din første handel over kr. 1000,- i Nettbutikken.

Naturen kaller, meld deg på tur hos Fjellentusiasten i dag!

Med vennlig frilufts hilsen fra Eva Strand – Fjellentusiasten

Eva er ikke utøver av ekstrem fjellsport, men en helt naturlig Fjellentusiast, som er opptatt av at alle som går på tur skal komme seg til målet, og ha en herlig opplevelse på veien.

Fjellentusiastens favoritter

No posts found!