Man kan gå opp på Frostadtinden fra parkeringsplassen på Reset som ligger i Nakkedalen. Parkeringen ligger på det høyeste punktet langs fylkesvei 147 mellom Fiksdal og Vatne.

Fra Nord; kjør til Fiksdalen og ta av mot Vatne, ca 7 km til parkering på Reset.

Melen ca 800 moh – Romsdalen Juli 2017

Fra syd; ta av mot Vatne og følg fylkesveg 147 til parkering på Reset. Om du ser Vestnes skiltet har du kjørt 30 m for langt.

Turen er 9,6 km, og tar fra 2-4 timer.

Toppen er 807 meter høy. Selv om den ikke er så høy har den et fantastisk utsyn.

Rundturen tar deg opp til Litlevatnet, Vardtua og Storetinden (801 moh) og videre østover til Frostadtinden (807 moh).

Fra parkeringsplassen på Reset følger du den stien som er merket mot Frostadtinden. Vær oppmerksom på at du ikke velger stien mot Melen, men følger stien sørøst over Mellia.

Turen starter i vått og myrete terreng, der det er lurt å ha Goretex eller vanntette sko.

Stien går videre ganske bratt et stykke langs elven og fossefallet fra Litlevatnet og Svartvatnet.Her er terrenget steinet med tett bjørkeskog og det er ulendt oppover mot Litlevantnet ca 370 moh. Når du når Liltlevantet går turen på tydelig sti, jevn og slak til den møter stien fra Høgsætra i Engelsbotnen. Der stigningen opp til Vardtua og Frostatinden starter er det satt opp en fin pause benk.

 

Ved Litlevannet får du allerede et fantastisk utsyn.

Stien følger østveggen av Frostadtinden og terrenget har steinur i partier. Det er mulig å velge forskjellige stier mellom steinura oppover mot toppen.

Det er en fantastisk utsikt fra Frostadtinden. Man kan se Tomresetra, skipsverftet i Tomrefjorden og man har panorama utsikt innover Romsdalen og mot Sunnmøre.

Varden på Frostatinden er bygd opp av heller, og du finner bøker i skrin mellom steinene.

Utsikt mot Fiksdalen og Melen

Turen ned fra Frostadtind til Mellia følger eggen videre og går i lett i terrenget.  Her nyter man utsikten mot Romsdalen og Sunnmørsalpene. Fra 570 m går du i flatt terreng med spredte busker, og følger stien mot Maribu. Dalen er så og si steinfri, med unntak av «rundsteinen» som er fraktet hit av isen.

Man kan selvsagt også snu på Frostadtinden og følge samme vei tilbake. Da får man en fin utsikt mot Sunnmøre.