Køye bør du velge ut fra din egen størrelse, om du skal bruke den hele året og hvilken kvalitet du ønsker å investere i. Det er mange køyer på markedet, fra billige køyer du kjøper til tre-fire hundrelapper med integrert myggnett og tau fra Wish, til den Norske Amok «Draumir». I denne butikken selger jeg Ticket To The Moon hengekøyer. Det er disse jeg vil gi råd ut fra.

Original 320*200 cm

Compact 320*155

King Size 320*230

Før du velge hengekøye kan du tenke litt over hvordan du vil ha det oppi køya.

Først av alt må jeg nevne at du trenger Opphengstau eller Monnstraps for å henge opp køya. Moonstraps er tre vennlige stropper som er meget enkle i bruk. Tauet er også enkelt, men har du først laget en knute så får du den ikke opp igjen. Køya har en krok i hver ende som du lett smetter på tauet eller Moonstrappen. Man kan selvsagt bruke andre typer stropper som jekkestropper (litt tyngre å dra på) eller tau som du kjøper og tilpasser selv.  

Alle Ticket To The Moon voksen hengekøyene vi selger er 320cm lange fra krok til krok. 

Er du lang og stor, eller liker å ligge i ly med godt med stoff rundt deg er det mest komfortabelt med en King Size som er 220cm bred, eller Original som er 200cm bred. Begge disse kan man dele den med et barn, hund eller en du er glad i, selv om jeg ikke tror at søvnkvaliteten blir 100% ved deling.

Er du mer opptatt av vekt og størrelse i sekken skal du velge Lightest. Denne køya er 140cm bred, og veier bare er 228g. Du får også Lightest stropper og Tarp om du er opptatt av lett forpakning.

Barn over 5 år og de som er smale og korte kan velge en Compact 155cm. I denne køya kan du ligge å drømme deg bort mens du titter på stjernehimmelen eller midnatt solen, uten noe stoff som sperrer utsikten.

Skal du sove ute om vinteren vil jeg anbefale å ha en Original eller King Size hengekøye om du er voksen, slik at du har god plass til en stor og god sovepose, og annet utstyr du vil ha oppi køya.

Barn under 5 år passer i en barne hengekøye. Den køya vokser de heller ikke ut av på en stund, da de syntes det er kjempegøy å leke i den. Den er også fin å bruke som stol i hagen eller på tur.

Om du lurer på noe er det bare å ta kontakt, så svarer vi med erfarne råd så godt vi kan. Du kan også bli med oss på tur, da kan du prøve selv hva som passer best for deg.

God tur!